Obowiązek Informacyjny

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych – RODO z dnia 27 kwietnia 2016r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016)  informujemy, iż:

  1. Administratorem Danych Osobowych jest Gminna Biblioteka Publiczna w Sadlinkach.
  2. Inspektorem Ochrony Danych w Gminnej Bibliotece Publicznej w Sadlinkach jest Pan Jacek Lewandowski, kontakt: e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań i usług Gminnej Biblioteki Publicznej w Sadlinkach wymienionych w 2 Regulaminie Biblioteki na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a  ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r.
  4. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą do momentu zaprzestania korzystania z usług Biblioteki,
  5. Posiada Pani/Pan prawo do: żądania od Administratora Danych dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych,
  6. Posiada Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody w każdym momencie, o ile nie ma Pani/Pan żadnych zobowiązań wobec Biblioteki,
  7. Udostępnione przez Panią/Pana dane osobowe będą powierzone podmiotom przetwarzającym dane jedynie w celu realizacji usług biblioteczno-informacyjnych wymienionych w Regulaminie. Podmiotami przetwarzającymi dane są: dostawcy oprogramowania komputerowego, poczta, firma kurierska. Innymi odbiorcami danych mogą być tylko instytucje upoważnione z mocy prawa.
  8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są przez Administratora Danych niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r.  
  9. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych w zakresie wymaganym przez Administratora Danych oznacza brak możliwości korzystania z usług Biblioteki.

Powrót do listy

Nowości Książkowe

Współpracujemy

Licznik odwiedzin 10848